Luxe vakantie op Ameland

Ameland Residence biedt een selectie van vier unieke villa's en een luxe bungalow, elk voorzien van comfort en luxe. Met ruimte voor maximaal acht personen in de villa's en zes in de bungalow. Gelegen in het betoverende duingebied van Ameland, bieden de vakantiewoningen van Ameland Residence een directe verbinding met de natuur. De zee is gemakkelijk bereikbaar, waardoor u kunt genieten van ontspannende stranddagen en een verfrissende zeebries.

 
Elke vakantievilla is uitgerust met moderne voorzieningen en comfortabele meubels, waardoor u zich direct thuis zult voelen. De rustige omgeving en het prachtige uitzicht maken elk verblijf bijzonder en ontspannend. Bovendien zet Ameland Residence dé standaard voor luxe met faciliteiten zoals een sauna, een badkamer met ligbad, een royaal terras, een ruime tuin, een solarium en een Smart TV met een uitgebreid zenderpakket inclusief ESPN. Benieuwd hoe u de buiten uw luxe verblijf de omgeving kunt verkennen? We nemen u graag mee naar een klein voorproefje van wat Ameland te bieden heeft.

Verkenning van het eiland en pittoreske dorpjes

Ameland herbergt verschillende pittoreske dorpjes zoals Nes, Hollum, Ballum en Buren. Elk met hun eigen karakter en charme, bieden deze dorpjes een authentieke eilandervaring en een kans om de lokale cultuur te ontdekken. De rijke historie van het eiland is terug te zien in de goed bewaarde architectuur en de vriendelijke gemeenschap. De gastvrijheid van de eilandbewoners en de gezellige sfeer maken elke verkenningstocht een plezierige ervaring. Door het jaar heen worden er diverse evenementen en marktjes georganiseerd in de dorpjes. Deze bieden een uitgelezen kans om lokale producten te proeven, handgemaakte souvenirs te kopen en de Amelandse tradities te ervaren.

Activiteiten en natuurbeleving op Ameland

Of u nu een fietser, wandelaar, vogelspotter of wadloper bent, Ameland biedt een breed scala aan activiteiten. De diversiteit aan flora en fauna en de unieke landschappen maken elke activiteit bijzonder. Onze luxe villa’s zijn gelegen ten noorden van Nes en Buren in een bijzonder natuurgebied gelegen in de Amelandse duinen. Wilt u iets verder op avontuur? Verken het wereldberoemde natuurgebied ‘de Hon’, observeer de vaste kolonie Lepelaars en maak een boottocht om zeehonden van dichtbij te bekijken. De variatie aan planten en dieren in het waddengebied zal natuurliefhebbers betoveren. Ameland is een paradijs voor fietsliefhebbers en sporters, met meer dan 90 kilometer aan fietspaden en diverse wandel- en ruiterpaden. Jaarlijks worden er ook sportevenementen zoals Triambla, MTB en de Adventure-run georganiseerd.

Culinaire ontdekkingstocht en lokale specialiteiten

Ameland biedt een rijke culinaire ervaring met een verscheidenheid aan restaurants en cafés. Of u nu op zoek bent naar een gastronomisch diner of een gezellige eetgelegenheid, er is voor ieder wat wils. Proef de lokale specialiteiten en ontdek de unieke smaken van het eiland. Van verse zeevruchten tot ambachtelijke producten, de Amelandse keuken is een ware traktatie voor de smaakpupillen. De eetgelegenheden op Ameland kenmerken zich door hun gastvrijheid en gezellige ambiance. Geniet van heerlijke maaltijden terwijl u de warmte en vriendelijkheid van het eiland ervaart. Om u op weg te helpen hebben wij 5 culinaire restaurants op Ameland en hun specialiteiten voor u op een rij gezet: 
 
Restaurant Nobel Ameland staat bekend om zijn beroemde Nobeltje likeur en biedt een breed scala aan gerechten voor lunch en diner. 
Beachclub The Sunset heeft een gevarieerd menu voor lunch en diner, plus een aparte drankkaart met cocktails, wijnen en bieren. 
Eeterij Tante A'n serveert diverse gerechten, waaronder lokale specialiteiten zoals Amelander lam. 
San Remo pizzeria Ameland is gespecialiseerd in de Italiaanse keuken, met name pizza. 
Van Heeckeren Grandcafé richt zich op verse, lokale ingrediënten en biedt een variatie aan gerechten voor lunch en diner. 
 
Dit zijn slechts enkele van de vele culinaire opties op Ameland, er zijn nog veel meer geweldige restaurants om te ontdekken!

Elk seizoen een unieke ervaring

Ameland toont zijn veelzijdige charme in elk seizoen, waardoor bezoekers het hele jaar door een unieke ervaring beleven. In de lente ontwaakt het eiland met bloeiende flora en fauna, ideaal voor natuurliefhebbers en wandelaars.  De zomer brengt zonnige dagen en aangename temperaturen, perfect voor strandbezoek en watersportactiviteiten. De herfst, met zijn kleurrijke landschappen en frisse zeelucht, is een prachtige tijd voor fietsers en vogelspotters. De winter op Ameland biedt een serene sfeer met knusse avonden en de mogelijkheid om het eiland in zijn rustige pracht te ervaren. Elk seizoen heeft zijn eigen charme en activiteiten, waardoor Ameland een ideale bestemming is voor elk moment van het jaar.

Waarom kiezen voor Ameland Residence?

Ameland Residence staat synoniem voor luxe en comfort. De vakantiewoningen zijn uitgerust met alle moderne gemakken en bieden een rustgevende omgeving voor een ontspannen verblijf. De unieke ligging in het duingebied zorgt voor een directe verbinding met de natuur en de zee. U kunt genieten van de prachtige landschappen en de veelzijdigheid van activiteiten die Ameland te bieden heeft. De toegewijde service en aandacht voor detail maken Ameland Residence tot een uitstekende keuze. Het team staat klaar om gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen en te zorgen dat aan alle wensen wordt voldaan. Voor een vakantie waarin luxe, natuur en activiteiten samenkomen, is Ameland Residence de beste keuze. Met een divers aanbod aan vakantiewoningen, bent u verzekerd van een onvergetelijke vakantie op Ameland.
 
Boek nu en ervaar zelf de charme van dit waddeneiland!