Vakantie op Ameland

Wilt u op vakantie naar Ameland? Dan is extra informatie over Ameland van harte welkom. Dit waddeneiland is een prachtig eiland om er even helemaal tussenuit te gaan. U kunt hier heerlijk relaxen maar er is ook voldoende te doen. Of u nu van natuur, sport of cultuur houdt, u vindt het allemaal tijdens uw vakantie op Ameland! Naast al deze activiteiten zijn er ook leuke dorpen met een bruisend centrum met leuke winkeltjes en veel terrasjes, restaurants, cafeetjes en strandpaviljoens om weer bij te komen. Genieten dus! Genoeg redenen om op vakantie naar Ameland te gaan!

  • Ga op een prachtige rondvaart over de Waddenzee. Tijdens de robbentocht neemt u een kijkje in het natuurreservaat waar zeehonden te zien zijn. Ook komt u langs verschillende drooggevallen zandbanken waar vaak veel op te zien is zoals zeehonden en wadvogels.

  • Tijdens een wadwandeling leert u meer over het ontstaan, beheer en bedreigingen van het Waddengebied. Maar u ervaart vooral de schoonheid van het Waddengebied; een aanrader!

  • Een van de highlights tijdens uw vakantie op Ameland is de demonstratie van een paardenreddingsboot. De demonstratie herinnert aan vroegere tijden: wanneer er een schip in nood was, trokken 10 stoere paarden de reddingsboot over het strand door de branding de zee in. Overweldigend om te zien!

  • Wie al wel eens op vakantie naar Ameland is geweest weet dat er maar één vuurtoren op het eiland is. Maar die mag er wezen ook! De gietijzeren toren is 55 meter hoog en telt 15 verdiepingen. De toren wordt als expositieruimte gebruikt en helemaal bovenin is een werkkamer ingericht zoals deze vroeger door de vuurtorenwachter werd gebruikt. Het is wel even klimmen (maar liefst 236 treden!), maar dan heeft u ook wel een adembenemend uitzicht.

  • Organisatiebureau ‘Ameland Actief’ organiseert regelmatig een kampvuur op het strand. Heerlijk genieten van de ondergaande zon, het vuurtje en de zee. Groepen kunnen Ameland Actief ook boeken voor een eigen kampvuur. Lees hier meer.

  • Ook cultureel is er genoeg te doen tijdens uw vakantie op Ameland. Zo is er het Cultuurhistorisch museum Sorgdrager. De bewoners hebben eeuwenlang geïsoleerd op het eiland gewoond. Hierdoor is er een heel eigen cultuur ontstaan. Het Sorgdrager museum neemt de bezoeker mee in de Amelandse cultuur. Op Ameland vindt u ook het natuurcentrum. Dit museum is een combinatie van ‘opdoen van kennis’ en ‘ervaren en beleven’. Het centrum heeft een Noordzee aquarium, een filmtheater over het ontstaan en instandhouding van het waddengebied en een tal van andere boeiende, educatieve activiteiten. Verder vindt u nog het Maritiem centrum, het Landbouw -en Juttersmuseum en Nobels nostalgisch museum.

  • Tijdens een vakantie op Ameland heeft u de tijd om dit prachtige eiland te ontdekken. Dit kunt u lopend of fietsend doen. Liever het eiland zittend verkennen? Maak eens een rondrit met een huifkar! Tijdens deze bijzondere wijze van transport krijgt u informatie van de bestuurder over het bijzondere eiland.

  • Ga op Eco safaritocht! Met elektrische wagentjes die nauwelijks geluid maken kunt u nu een gebied bereiken wat anders nauwelijks toegankelijk is. Door Staatsbosbeheer zijn een aantal unieke tochten uitgezet. Elke tocht staat onder de leiding van één van de natuurgidsen van Natuurcentrum Ameland. Halverwege de tocht is er een picknick middenin de natuur, genieten!

  • Onder begeleiding van een kooiker maakt u een rondreis door de eendenkooi. In een wandeling van ongeveer een uur langs paden en vangpijpen wordt u door de kooiker bijgepraat over de historie van deze oud-Hollandse ambacht. In de kooi zijn nog steeds verschillende soorten eenden aanwezig die tijdens de rondleiding ook gevoerd worden.

  • Bent u overtuigd van de veelzijdigheid van dit prachtige eiland? Staat u te popelen om op vakantie naar Ameland te gaan? Boek dan direct uw vakantiehuis op Ameland! Ook voor een weekendje Ameland of een last minute op Ameland kunt u bij ons terecht! Liever wat meer informatie? Neem dan contact met ons op.