Over Ameland

Ameland is de "waddendiamant" van de waddeneilanden. Het eiland heeft 4 karakteristieke dorpen, een prachtige natuur en een schitterend strand. Zelfs in het zomerseizoen is het altijd mogelijk de drukte te ontlopen en je "eigen" plek te vinden op het strand of in de natuur. De Waddenzee heeft de status van Werelderfgoed en is werkelijk een uniek natuurgebied met haar getijden en rijke dierenwereld. Met een rondvaart kun je zeehonden bekijken en schelpenbanken bezoeken.

Daarnaast heeft Ameland ook veel te bieden aan cultuur en sport. Gedurende het jaar zijn er tal van sportevenementen maar sportievelingen kunnen het gehele jaren wandelen, fietsen, hardlopen, paardrijden en bijvoorbeeld kitesurfen of strandzeilen. In de karakteristieke dorpjes vind je aantal musea zoals de oudheidskamer of het Juttersmuseum waar je kennis kunt maken met de geschiedenis van Ameland.

Ook op culinair gebied heeft Ameland veel te bieden met tal van gezellige restaurants voor iedere smaak. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke vakantie op Ameland of weekendje Ameland!

Meer lezen over wat er allemaal te doen is op Ameland? Klik hier voor onze blogpagina